Einde seizoen

Het seizoen zit erop. Het laatste toernooi is gespeeld. De kleding is verzameld en ingeleverd. Ballen hangen in het net. Schoenen in het vet. De velden zijn dicht. Het seizoen zit erop.

Een seizoen van leren, uitleggen, training geven en coachen langs de lijn. Soms met een zere keel. Een voetbaljaar van heel veel energie geven. Van teambuilding. Ja ook van opvoeden, want als t/c maak je een substantieel deel uit van een kinderleven. Een seizoen van lief en leed.

Een voetbalseizoen van heel veel energie krijgen. Als spelers elkaar gaan begrijpen. Als ze geen ruzie meer maken en ze elkaar vinden in het veld. Als Jantje opeens een vent passeert en als Pietje opeens scoort vol zelfvertrouwen. Energie krijgen als ze elkáár gaan coachen.

Nee we werden geen kampioen. We spelen geen Champions League volgend seizoen. En wat mooi dat weer meer ouders dat begrepen. Begrepen dat het draait om plezier. Dat welke plaats of uitslag dan ook pas betekenis heeft als mannen en meiden voldaan van het veld lopen. Met elkaar. Gewonnen met trots, verloren met trots. En zin in de volgende wedstrijd.

Ze zijn weer een stap verder. Technisch en als teamplayer. Tijd om op te laden. Want na de vakantie is er weer een voetbalseizoen. Een seizoen van leren, uitleggen, training geven en coachen langs de lijn. Met energie geven en terugkrijgen. Mooi man! Doe je mee?

 

VV Peize JO11-3 2016/2017