Home » Blog » Schrijven » Mensen » Heer in het verkeer

Heer in het verkeer

Mannetje heeft een Audi. Een dikke Audi Station. Mannetje Audi Station wil er langs. Maar dat gaat niet, want mannetje BMW rijdt hinderlijk links en in de weg. Mannetjes met een BMW zijn beduidend mindere mannetjes dan mannetjes met een Audi Station. Waarschijnlijk hebben ze ook een kleinere piemel. Mannetje BMW kent dus duidelijk zijn plaats op de weg niet.

Mannetje Audi Station komt zo hard mogelijk aanrijden om pas op het laatste moment, vlak achter de achterbumper van mannetje BMW, krachtig te remmen. Mannetje BMW vindt dit níet goed. Mannetje BMW kijkt in zijn achteruitkijkspiegel en ziet mannetje Audi Station met alleen de linkerhand aan het stuur. Als mannetje BMW nog een keer kijkt ziet hij dat mannetje Audi Station lichtsignalen verstrekt, om zijn haast kenbaar te maken én zijn hogere status.

Mannetje BMW uit zijn frustratie door even zijn eigen rem aan te raken. Omdat mannetje Audi Station er zo vlak op zit, grijpt hij wild met beide handen naar zijn stuur en remt hard bij. Mannetje Audi Station is in alle staten en claxonneert keihard!

Maar och, áchter mannetje Audi Station rijdt inmiddels nóg een mannetje, mannetje Volvo. Maar dit mannetje Volvo is nóg groter geschapen en heeft een verhóógde Volvo. Mannetje Volvo-Hoog moet ook hard remmen omdat mannetje Audi Station ook zo hard remde. Mannetje Volvo-Hoog is zó boos op mannetje Audi Station dat hij ook claxonneert en bovendien zijn middelvinger opsteekt naar mannetje Audi Station.

Mannetje BMW interpreteert beide claxonsalvo’s als tegen hém gericht en ontsteekt in onbeersbare woede. Hij slingert de BMW van links naar rechts. Hij remt keer op keer nu. Dit zogenaamde ‘pompend remmen’ brengt hem bijna tot stilstand. En dat op de snelweg. Mannetje Volvo-Hoog en mannetje Audi Station staan ook bijna stil. Met luid getoeter scheurt een vrachtwagen rechts voorbij, half over de vluchtstrook.

Mannetje Audi Station is bang geworden tussen deze twee vuren in. Hij schakelt naar de tweede versnelling en jaagt met zó’n dot gas rechts langs mannetje BMW dat een grote rookpluim uit zijn uitlaat mannetje BMW en mannetje Volvo-Hoog schier in de mist zet.

Mannetje BMW opent het portier en maakt zwaaiende gebaren naar mannetje Volvo-Hoog. Bij nadere inspectie blijkt dat mannetje BMW een fietsketting in de hand heeft. Wél een schone overigens. Mannetje Volvo-Hoog heeft ook genoeg van het heldendom en maakt dezelfde gierende manoeuvre als zijn stationwagonvoorganger. Op naar de hete aardappelen met spek.

Als mevrouw Tuitjens langsrijdt toetert ze even kort naar een gek met een BMW, die bijna stilstaat op de snelweg. Met gierende banden zet hij de achtervolging in…..

 

image1111
 
Met excuses aan alle degelijke Volvo, BMW en Audi rijders 🙂

 

Total Page Visits: 218 - Today Page Visits: 1