Home » Zieligemensen » Meegenomen

Meegenomen

Voorzichtig deed de man de deur open en trad binnen. De zondag zat er weer op. Het geluid van de dichtslaande deur bleef nog even hangen in het kleine halletje. Daarna was het stil. Erg stil.

De man zuchtte diep. Hij ademde moeilijk en zijn voorhoofd was erg bezweet. Hij gooide zijn tas onder de kapstok en ging de huiskamer binnen. Eerst maar even televisie kijken. Hij ging zitten op de bank met de jas nog aan. Hij zapte langs de zenders zonder iets te zien. De tijd verstreek en zijn ademhaling werd wat rustiger.

Een claxonnerende auto deed hem opschrikken uit zijn apathie. Moeizaam hees hij zich overeind en hing zijn jas op de kapstok. Daarna slofte hij naar de keuken en plaatste een kant-en-klare maaltijd in de magnetron. Uit de koelkast pakte hij een fles bier en nam enkele grote slokken. De magnetron piepte en werktuigelijk pakte hij de maaltijd en de fles en slofte terug naar de bank.

Met een plof ging hij zitten en nam enkele happen van de substantie uit het bakje. Daarna dronk hij de fles leeg en vergat daarna verder te eten. Hij pakte de afstandsbediening en het zappen begon weer.

Na een half uur ging de man languit liggen. De maaltijd dampte niet meer en stond er koud bij. De fles was leeg. De man zag het niet. Hij lag op zijn zij op de bank en staarde naar het televisiescherm.

Uiteindelijk viel hij in slaap. Middenin de nacht werd hij koud wakker en trok een plaid over zich heen. Hij keek nog wat naar de schaduwen op het het plafond en sliep vervolgens weer in.

Op de eerste verdieping stond een raam open. Een windvanger, met een Mickey Mouse erop, bracht een licht tinkelend geluid voort in de verder lege kinderkamer.

 
image34